Raport informativ cu privire la Programul de sprijin pentru repatriere voluntară umanitar asistată și reintegrare (RVAR) 2017 / III (iulie - septembrie 2017)

Până la sfârșitul lunii septembrie 2017, Programul de sprijin pentru Repatriere Voluntară umanitar Asistată şi Reintegrare (RVAR) a asistat un număr de 55, 577 de migranţi să se întoarcă în țările lor de origine.

Cifrele prezentate în acest buletin arată o scădere a numărului de beneficiari RVAR în primele trei trimestre ale anului 2017, comparativ cu aceeași perioadă din 2016. Acest lucru se datorează în principal unui volum mai mic din Spațiul Economic European (SEE) și Elveția. Această scădere poate fi explicată printr-o combinație de factori structurali și contextuali, care variază de la o țară la alta: afluxul scăzut al migranților și al cererilor de azil (deși tendințele recente sugerează o creștere a numărului de migranți aflați în situații vulnerabile) și schimbările la nivel de politici naționale privind migrația și azilul.

În al treilea trimestru al anului 17, 450 de bărbaţi, femei şi copii din 95 de ţări gazdă au fost repatriaţi în 136 de ţări de origine. Mai multe detalii pot fi accesate în buletinul trimestrial pentru perioada Iulie – Septembrie 2017, care poate fi accesat aici.Attachments:
Download this file (AVRR-BULLETIN 2017-3.pdf)AVRR-BULLETIN 2017-3.pdf[ ]620 Kb