OIM Romania a participat la a III-a ediție a Festivalului Ambasadelor

In perioada 7-10 septembrie 2017, a avut loc, în București, cea de-a treia ediție a Festivalului Ambasadelor, cu tema ONE WORLD. Vizitatorii au avut parte în aceste zile de un veritabil periplu cultural, de la conferințe inspiraționale și expoziții de artă etnografică la Grand Hotel du Boulevard, la proiecții de filme artistice și documentare din peste 15 țări la Cinema Pro, la World Bazaar&Show, cu spectacole exotice de World Music şi dansuri din toate colţurile lumii, cu standuri de prezentare ale ambasadelor participante, ateliere, ceremonii și workshop-uri multiculturale în Parcul Titan.

Festivalul a fost organizat de Asociația Escu, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de PMB prin ARCUB, în cadrul Programului cultural București - Oraș Participativ 2017, organizat cu patronajul Ministerului Afacerilor Externe și al UNESCO, Comisia Națională pentru UNESCO, în parteneriat cu Ministerul Turismului, Primăria Sector 3, Institutul European Român, Institutul Cultural Român, Departamentul pentru Relații Interetnice din Guvernul României.  

OIM a participat cu propriul stand, între 9-10 septembrie, la World Bazaar&Show, în Parcul Titan, unde colegii noștrii au vorbit despre migrație, au răspuns la întrebările vizitatorilor și au pus la dispoziția acestora diverse materiale informative despre activitatea Biroului OIM în România, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Cei care s-au bucurat de o atenție specială au fost copiii. La standul OIM aceștia au găsit dulciuri, baloane de modelaj, ustensile pentru desen și desenatori în henna. Partenerii noștrii, Fundația Schottener și AIDRom, au pus la dispoziția copiilor diverse jocuri, au desenat cu ei și au modelat căței și floricele din baloane.