We are here to help

 

 

În cadrul proiectului multianual "Sprijinirea Programelor de Repatriere Voluntară Asistată şi Reintegrare (RVAR) în România”, OIM România a gestionat, în perioada august 2014-iunie 2015, o amplă campania media orientată spre informarea şi conştientizarea publicului cu privire la repatrierea voluntară - “We are here to help” (ro: Suntem aici pentru a te ajuta)

Scopul campaniei a fost de a informa publicul ţintă despre existenţa programului de repatriere voluntară şi a serviciilor asigurate prin acest proiect, precum și de a crește gradul de informare cu privire la repatrierea voluntară în rândul instituțiilor publice locale și centrale cu atribuții în domeniul migrației, ONG-urilor, mass-media și publicului larg din România. 

 

În vederea maximizării rezultatelor campaniei și a atingerii obiectivelor de comunicare, a fost utilizat un mix de produse și canale de comunicare precum: spoturi video, spoturi audio, afișe, broșuri (engleză-română; engleză-franceză; engleză-arabă), materiale de presă. Comunicarea s-a făcut în limba română şi în 4 alte limbi, relevante pentru publicul ţintă: chineză, arabă, franceză şi engleză. Campania de informare a utilizat conceptul creativ “We are here to help” (ro: Suntem aici pentru a te ajuta). Canalele şi metodele de comunicare au pus accentul pe beneficiile emoţionale și raţionale ale repatrierii voluntare. Conceptul creativ a avut la bază un mesaj simplu, pe înțelesul tuturor, fără metafore și în același timp unul pozitiv care să nu inducă teamă și să prezinte consecințe negative ale deciziei de a nu alege repatrierea voluntară. 

Pliante și afișe We are here to help

Pliant engleză-arabă; Pliant engleză-franceză; Pliant engleză-chineză

Afiș engleză-arabă; Pliant engleză-franceză; Pliant engleză-chineză

Programul General “Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii”
Fondul European de Returnare
Programul Anual 2013

Attachments:
Download this file (SPOT_OIM_AR.mp3)SPOT_OIM_AR.mp3[ ]713 Kb
Download this file (SPOT_OIM_CH.mp3)SPOT_OIM_CH.mp3[ ]693 Kb
Download this file (SPOT_OIM_EN.mp3)SPOT_OIM_EN.mp3[ ]705 Kb
Download this file (SPOT_OIM_FR.mp3)SPOT_OIM_FR.mp3[ ]466 Kb