INTERACT- Servicii integrate pentru migranţi, dialog social și multicultural

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România în parteneriat cu Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Fundația Schottener Servicii Sociale, Asociația Global Help Craiova şi Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România implementează în perioada mai 2016 - mai 2017, proiectul INTERACT- Servicii integrate pentru migranţi, dialog social și multicultural.

Proiectul şi își propune să sprijine integrarea socio-economică şi culturală a migranților în societatea românească:

  • Printr-o abordare integrată, de tipul one-stop-shop, în furnizarea informaţiilor şi serviciilor de de care aceştia au nevoie (ex. ocupare, acces la servicii de sănătate, acces la servicii educaționale, culturale, locuire și servicii sociale, participare activă la viața comunității).
  • Prin consolidarea colaborării și implicării active a autorităților/instituțiilor, sectorului privat și altor entități cu atribuții în domeniul integrării.

Materiale:

Attachments:
Access this URL (http://oim.ro/attachments/article/591/engleza-araba.pdf)engleza-araba.pdf[ ]9898 Kb
Access this URL (http://oim.ro/attachments/article/591/romana-araba.pdf)romana-araba.pdf[ ]10036 Kb
Access this URL (http://oim.ro/attachments/article/591/romana-engleza.pdf)romana-engleza.pdf[ ]9579 Kb

STARRT I - Servicii de Transfer şi Asistenţă pentru Refugiaţii Relocaţi din Turcia

Proiectul sprijină participarea României la eforturile Statelor Membre ale Uniunii Europene de implementare a unor soluții durabile, ca răspuns la nevoile reale de protecţie internaţională ale persoanelor dislocate din cauza conflictului din Siria în ţări din imediata vecinătate.

Read more...

„România competitivă: un proiect pentru o creștere economică sustenabilă”

Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a inițiat pe 5 Iulie 2016 demersul consultativ organizat pe marginea obiectivelor și setului de măsuri economice din cadrul documentului „România competitivă: un proiect pentru o creștere economică sustenabilă” lansat pe 5 iulie la Palatul Parlamentului. Demersul se bucură de Înaltul patronaj al Președintelui României și de sprijinul Academiei Române și al Băncii Naționale a României.

Read more...

Manual de orientare pentru refugiații relocați din Turcia în România

Acest material se adresează persoanelor care urmează a fi relocate în România pentru a primi o formă de protecție internațională.

Materialul cuprinde informații generale despre România, drepturi și responsabilități fundamentale, accesul la servicii, interacțiunea cu societatea românească și comunitățile de străini și alte informații utile pentru conturarea și gestionarea așteptărilor privind ședere și integrarea în societatea românească. Informațiile te vor ajuta șă te pregătești pentru sosirea în România și pentru acomodarea mai ușoară după sosire. Manualul conține mai multe informații și nu ar trebui să-ți faci griji că nu le vei putea reține. Rolul lui este de a-ți da răspunsuri la întrebări când vei avea nevoie și de a te ajuta să înțelegi socio-cultural noua ta țară gazdă, drepturile și responsabilitățile pe care le vei avea.

Read more...

ACCESS: Raport evaluare de tip peer review

Raportul evaluării de tip peer review realizat în cadrul proiectului ACCESS este disponibil în limbile engleză și franceză. 

În baza acestui raport de evaluare, echipa de proiect a realizat un instrumentul de autoevaluare, disponibil pe pagina oficială a proiectului ACCESS: www.accessyouth.eu

Instrumentul de autoevaluare este un chestionar online, care permite tinerilor, lucrătorilor de tineret și factorilor de decizie, din diferite domenii, de a reflecta asupra proprilor practici şi a rezultatelor obţinute în urma vizitelor de lucru & evaluare de tip peer review, organizate în cadrul proiectului ACCESS. Acest instrument de autoevaluare poate fi utilizat în identificarea punctelor forte și a domeniilor de dezvoltare ulterioară, precum și pentru a evalua resursele propriilor organizatii și a structurilor care îmbunătățesc sau împiedică participarea politică a tinerilor.  

Read more...