Lansarea competiției Premiul Jurnalistic „Cu onestitate despre sărăcie”

Ești jurnalist de presă scrisă, televiziune, radio sau online? Documentezi cauzele sociale ale sărăciei sau relatezi cu respect despre situația persoanelor afectate de sărăcie și despre greutățile pe care acestea le întâmpină în viața de zi cu zi în România?

Read more...

OIM Romania a participat la a III-a ediție a Festivalului Ambasadelor

In perioada 7-10 septembrie 2017, a avut loc, în București, cea de-a treia ediție a Festivalului Ambasadelor, cu tema ONE WORLD. Vizitatorii au avut parte în aceste zile de un veritabil periplu cultural, de la conferințe inspiraționale și expoziții de artă etnografică la Grand Hotel du Boulevard, la proiecții de filme artistice și documentare din peste 15 țări la Cinema Pro, la World Bazaar&Show, cu spectacole exotice de World Music şi dansuri din toate colţurile lumii, cu standuri de prezentare ale ambasadelor participante, ateliere, ceremonii și workshop-uri multiculturale în Parcul Titan.

Read more...

Potențialul Migrației Gobale 2010-2015

Pe 11 iulie 2017, Agenția ONU pentru Migrație (OIM) și-a lansat raportul "Măsurarea potențialului migrațional global 2010-2015", care analizează intențiile de migrație ale populației la nivel global pentru perioada 2010-2015.

Read more...

Agenția ONU pentru Migrație propune o nouă abordare integrată a reintegrării migranților

 

OIM, Agenția ONU pentru Migrație, a publicat astăzi (15/08) un document care prezintă o nouă abordare pentru a sprijini reintegrarea durabilă a migranților după întoarcerea acasă. Abordarea integrată față de reintegrare în contextul returnării recunoaște complexitatea factorilor care afectează migranții care se întorc la nivel individual, comunitar și structural.

Read more...

Raport asupra incidentei traficului de persoane in randul migrantilor si refugiatilor ajunsi in Italia - August 2016

FLOW MONITORING SURVEYS THE HUMAN TRAFFICKING AND OTHER EXPLOITATIVE PRACTICES PREVALENCE INDICATION SURVEY
 
CENTRAL MEDITERRANEAN ROUTE
Results take into account the responses of 1,346 migrants and refugees that were interviewed from June to August 2016 in Sicily1.
Main findings:

Read more...