Reuniune de lucru și de informare în cadrul Programului de sprijin pentru Repatriere Voluntară Umanitar Asistată și Reintegrare (RVAR)

În data de 17 octombrie 2017, OIM România a organizat în București o reuniune de lucru în cadrul Programului de sprijin pentru repatriere voluntară umanitar asistată și reintegrare (RVAR). Programul beneficiază de finanțare prin intermediul Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare. Evenimentul a fost un prilej deosebit pentru a aduce la aceași masă reprezentanți din București și din teritoriu ai Inspectoratului General pentru Imigrări (Direcția Azil și Integrare și Direcția Migrație), ai Inspectoratului General al Poliției Române precum și ai Poliției de Frontieră.

Evenimentul s-a bucurat de o participare foarte largă din partea reprezentanților IGI din teritoriu cât și de la nivel central. Scopul întâlnirii a fost acela de a identifica soluții pentru eficientizarea cooperării inter-instituționale în cadrul programului de repatriere voluntară, în contextul fluxului migratoriu actual. Pe acest fundal s-au înscris și intervențiile participanților.

Domnul Mircea Mocanu. Șeful Misiunii OIM din România, a avut cuvântul de deschidere a evenimentului, subliniind importanța colaborării dintre actorii cu atribuții în domeniul migrației pentru a asigura o gestionare rapidă și eficientă a cazurilor cu care atât OIM cât și IGI se confruntă.