OIM salută noua agendă 2030 a ONU pentru dezvoltare durabilă

Agenda 2030 contribuie la eradicarea sărăciei și la realizarea dezvoltării durabile până în anul 2030 și include un set de 17 obiective de dezvoltare durabilă și a fost adoptată pe 25 septembrie la New York, cu ocazia unui summit special al ONU.

Read more...

Semnarea Acordului de colaborare între OIM şi MAE

Luni, 2 noiembrie 2015, la sediul Ministerului Afacerilor Externe a fost semnat Acordul de colaborare între Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Biroul în România și Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular.

Read more...

Programele OIM pentru compensaţii

OIM a desfăşurat programul de plată a compensaţiilor în numele Fundaţiei Germane „Memorie, Responsabilitate şi Viitor” şi a Tribunalului American care administrează Acordul cu Băncile Elveţiene. Data limită de depunere a cererilor de compensaţii a fost 31 decembrie 2001. 

Read more...

Guvernul a aprobat memorandum-ul privind semnarea unui acord între Ministerul Afacerilor Externe și Organizația Internațională pentru Migrație

Guvernul a aprobat, miercuri, 23 septembrie 2015, Memorandum-ul privind semnarea Acordului de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM). Acordul cuprinde prevederi care se referă, fără a se limita, la următoarele domenii: coordonarea activităților legate de repatrierea asistată a cetățenilor români aflați în situații vulnerabile, precum și a activităților legate de consolidarea capacității de răspuns a MAE/Departamentul Consular, schimburile de informații și documente, cooperarea tehnică etc.

Read more...