Sesiune de orientare înaintea plecării, organizată în Istanbul, pentru beneficiarii programului de relocare STARRT I, de OIM România în colaborare cu OIM Turcia

Înainte de plecare, între 4-8 iunie 2017, cei 11 refugiați selectați pentru relocare din Turcia în România au beneficiat de o sesiune de orientare (PDO) organizată de OIM Romania în colaborare cu OIM Turcia.

OIM România a selectat-o pe doamna Bilquis Al-Sharabi, cu cetățenie yemenită și română, fluentă în limbile engleză și araba, pentru a susține sesiunea de orientare din Turcia, de dinaintea plecării. 

Read more...

Seminar de informare organizat în cadrul programului STARRT I la Brașov pe 8 iunie 2017

 
In data de 8 iunie 2017, Organizatia Internationala pentru Migrație, Biroul din Romania si Fundatia Schottener Servicii Sociale au organziat la Brasov un seminar de informare privind procesul de integrare locală a refugiaţilor relocaţi în cadrul proiectului „STARRT I – Servicii de Transfer şi Asistenţă pentru Refugiaţi Relocaţi din Turcia”, finanţat prin Programul Național – Fondul Azil, Migrație și Integrare (FAMI 16.05.01). Evenimentul a fost organziat cu sprijinul Centrului pentru Migranti si a avut la hotel Kronwell in intervul orar 12:00-16:00.

Read more...

Semnarea Acordului de colaborare între OIM şi MAE

Luni, 2 noiembrie 2015, la sediul Ministerului Afacerilor Externe a fost semnat Acordul de colaborare între Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Biroul în România și Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular.

Read more...

OIM salută noua agendă 2030 a ONU pentru dezvoltare durabilă

Agenda 2030 contribuie la eradicarea sărăciei și la realizarea dezvoltării durabile până în anul 2030 și include un set de 17 obiective de dezvoltare durabilă și a fost adoptată pe 25 septembrie la New York, cu ocazia unui summit special al ONU.

Read more...

Guvernul a aprobat memorandum-ul privind semnarea unui acord între Ministerul Afacerilor Externe și Organizația Internațională pentru Migrație

Guvernul a aprobat, miercuri, 23 septembrie 2015, Memorandum-ul privind semnarea Acordului de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM). Acordul cuprinde prevederi care se referă, fără a se limita, la următoarele domenii: coordonarea activităților legate de repatrierea asistată a cetățenilor români aflați în situații vulnerabile, precum și a activităților legate de consolidarea capacității de răspuns a MAE/Departamentul Consular, schimburile de informații și documente, cooperarea tehnică etc.

Read more...